שאלות ותשובות
זוגות רבים פונים לייעוץ או לטיפול זוגי לאחר שפורץ משבר גדול במערכת היחסים, אך ההמלצה היא לפנות לייעוץ עוד לפני פרוץ המשבר, כשמרגישים שהזוגיות לא כתמול שלשום, וכשדפוסי הקשר עדיין לא הושרשו. בצורה כזו קל יותר להגיב להתערבות חיצונית מקצועית. הצורך בפניה אליי, כגורם מקצועי, משתנה מזוג לזוג. מרבית הזוגות מגיעים מיואשים, רחוקים זה מזה מבחינה פיזית, רגשית ומנטלית, ולעיתים יש פער בין בני הזוג – אחד רואה שחורות והאחר נמצא בתחושה שכדאי לתת סיכוי לטיפול. הפערים הללו הם אתגר בפני עצמו.
אם אתם מזהים קושי או אתגר שמקשה על ההתנהלות השוטפת שלכם כזוג, כדאי לפנות לייעוץ כבר בשלבים הראשונים, כך יהיה קל יותר לנסות ולהגיע לנקודת איזון, ולצלוח משבר עתידי כמו נישואים טריים, הולדת ילדים, פיטורין של אחד מבני הזוג, מעבר דירה, תחילת בנייה של זוגיות פרק ב' ועוד. מעבר לכך, בשלבים מוקדמים תוכלו לקבל יסודות לבניית תשתית זוגית יציבה ובריאה.
בניגוד לדעה הרווחת, ייעוץ זוגי אינו מיועד רק עבור זוגות נשואים. מדובר בתהליך אשר מתאים לכל זוג החווה קושי מסוים בחיי הזוגיות, או מעוניין לשפר את השיח בתוך מערכת היחסים, להכיר טוב יותר את האחר וללמוד כיצד למנוע קשיים וקונפליקטים עתידיים בזוגיות.
אני כאן כדי ללוות זוגות בשלבים שונים של הזוגיות: זוגות בתחילת הדרך, זוגות לקראת הורות, זוגות ותיקים, זוגות בבניית פרק ב' ועוד. אם אתם מתמודדים עם התלבטויות וקשיים שונים שביניהם החלטות לגבי מיסוד הקשר, התמודדות עם לידה, התמודדות עם ילדים מתבגרים, פרשת דרכים בקשר והתמודדויות רבות ושונות שהן חלק בלתי נפרד מאתגרי זוגיות ארוכת טווח – הייעוץ הזוגי לגמרי מיועד עבורכם. חשוב לומר כי הייעוץ נוגע בצדדים הבריאים של נפש האדם
הייעוץ מעניק מענה במגוון מצבים שבהם היחסים הזוגיים יוצאים מאיזון, או אם נפגעו השותפות, החברות והאהבה ביניכם. הנה כמה מהבעיות הנפוצות בהן ניתן לטפל באמצעות הייעוץ:
– תדירות גבוהה של ריבים ועימותים.
– אובדן או שחיקה של הקשר הרגשי והקרבה בין בני הזוג.
– קשיים בתקשורת הזוגית כמו קושי לדבר בפתיחות, להקשיב ולהבין זה את זה.
– תחושת חוסר הוגנות או חוסר שוויון בנטל הבית והמשפחה.
– תחושת בדידות בתוך הקשר, והיעדר הבנה ותמיכה מבן/ בת הזוג.
– תחושת שחיקה נפשית ותסכול בקשר עם בן/ בת הזוג.
– משבר אמון על רקע בגידה או ניהול מערכת יחסים צדדית.
– חיכוכים על רקע קשרים מתוחים עם ההורים או המשפחה המורחבת.
– פערים גדולים בסגנון חיים, תחומי עניין, חברים והעדפות בילוי.
– אובדן ההערכה והכבוד בין בני הזוג.
– מחשבות על פרידה.
תפקידו של התהליך הייעוצי הוא להציף תכנים המעוררים מחלוקת וקושי אצל בני הזוג כיחידה זוגית ו/או אצל אחד מבני הזוג. במרחב הייעוצי ניתן לזהות מחלוקות וקונפליקטים, את המקור שהוביל אליהם, ואת הדרכים להתמודד עמם ולמנוע אותם בעתיד. התהליך כולל פגישות שבועיות בנות 60 דקות עד 90 דקות, וישנן פגישות האורכות גם שעתיים. במהלך המפגשים אנחנו לומדים כיצד לבנות
שיח נכון ובריא, מוצאים דרכים לשיפור איכות חיי הזוגיות, ורוכשים מיומנויות והרגלים נכונים של תקשורת זוגית ואימוץ דרך חיים מיטיבה. הפגישות מתקיימות בזוג וישנן גם פגישות פרטניות, בהתאם לשיקול דעתי המקצועי, וכן כשאחד מבני הזוג מרגיש צורך בפגישה פרטנית, כחלק מהתהליך הזוגי.
ייעוץ זוגי הוא תהליך אינטנסיבי ורציף שלרוב נמשך על פני מספר שבועות או חודשים, ולעיתים נמשך שנה ומעל. משך התהליך מותנה בגורמים שונים: אופי הדילמות, האתגרים והקונפליקטים איתם בני הזוג מתמודדים. כמובן שנקודת הפתיחה משמעותית – עוצמת המשבר, הבשלות לעבור תהליך, הנכונות לשתף פעולה, האמון שנבנה במהלך המפגשים ועוד.
אורכו של התהליך נובע מן הצורך ביצירת שינוי תודעתי ורגשי אצל בני הזוג. לפעמים, כשיש תנודות חריפות ברגשות של בני הזוג, מתעורר צורך להגדיל את תדירות המפגשים באופן זמני, ולצמצם תדירות לקראת סיום התהליך. לדוגמא, כשזוג מגיע לאחר בגידה של אחד הצדדים, יש צורך בבנייה מחדש של האמון ההדדי, דבר הלוקח זמן.
ישנם זוגות שבוחרים להמשיך להגיע למפגשים גם כשחל מפנה לטובה בקשר, וזאת על מנת לתחזק ולהעמיק את השינוי. התהליך מסתיים בהדרגה, כשבני הזוג מרגישים עצמאות וביטחון, וכי הם יכולים להתמודד עם אתגרי הקשר ללא סיוע חיצוני. יש מקרים בהם זוג יוזם הפסקת תהליך, כאשר אחד הצדדים לא רואה התקדמות או מרגיש שהפרטנר לא משתף פעולה.
ניתן לקבל הדרכה טלפונית כיצד להציג את הנושא לבן/ בת הזוג, וכיצד לגרום לו/ לה להתגבר על הספקות ולהסכים לתהליך הייעוץ הזוגי. במרבית הפעמים כשמגיע אליי צד שלא הראה רצון להיכנס לתהליך, אני יודעת ומצליחה למצוא מולו ערוץ הידברות מתאים, ונותנת הזדמנות להפיג חששות וספקות הקשורים בתהליך הייעוץ. בנוסף, פגישת הייעוץ הראשונה אינה מחייבת, ובסופה, לאחר התרשמות, ניתן לקבל החלטה האם להמשיך.
בקליניקה שלי אני משתמשת במגוון גישות המאפשרות לי להתאים את דרכי הייעוץ לכל זוג, הן מבחינת מאפייני האישיות של כל אחד מבני הזוג, והן מבחינת האתגרים שהזוג חווה ואשר בגינם הגיע אליי. לכל זוג נתפרת החליפה המתאימה לו, וכחלק בלתי נפרד מהתוכנית הייעוצית שלי, מעבר למפגשים השבועיים בקליניקה, אני מלווה את הזוג, בעת הצורך, גם במהלך השבוע באמצעות שיחות טלפון, תקשורת בוואטסאפ ובמייל. במידה ויש קושי בין מפגש למפגש, ניתן להתקשר אליי ולקבל תמיכה מיידית און ליין.
בנוסף לכך, במפגשים אני חושפת את בני הזוג לשיטת "דואט בשלושה צעדים" אותה פיתחתי, במטרה לאפשר לבני הזוג לקבל כלים וללמוד להתמודד לבד עם אתגרים שונים בתוך מערכת היחסים, ללא תלות בגורם חיצוני.
גם כשישנה החלטה לסיים את הטיפול, בני הזוג יודעים שאני שם בשבילם בכל עת. במקרה חירום, כאשר עולה עניין שקשה לבני הזוג להתמודד איתו ללא סיוע, קיימת האפשרות ליצור קשר, לעדכן, לספר ולהתייעץ.
חווים קושי או אתגר במערכת היחסים?
אני מזמינה אתכם לייעוץ זוגי מקצועי אשר יותאם באופן אישי למצבכם, ויעניק לכם את האפשרות לעשות שינוי מהותי-אמיתי בקשר הזוגי, כך שתוכלו לצמוח יחדיו, לתקשר בצורה טובה יותר ולצאת לדרך חדשה, מכבדת ואוהבת.
לתיאום פגישה ראשונית מוזמנים ליצור קשר